Een schoorsteenveger in Oostende regelen?

Periodiek de schoorsteen laten vegen is verstandig

Als u woningbezitter in Oostende bent dient u, anders dan bij huurwoningen, het vegen van uw schoorsteen zelf te regelen. Veel huizenbezitters zijn hier laks in en laten hun schoorsteen nauwelijks tot nooit vegen door een schoorsteenveger in Oostende. Terwijl dit - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland - wel gewoon verplicht is in België. Dat is onverstandig. Wie kiest voor het periodiek laten schoonmaken van de rookafvoer door een schoorsteenveger in Oostende, woont namelijk een stuk relaxter. En wel om de volgende redenen:

  • Door regelmatig, minstens een keer per twee jaar, de schoorsteen te vegen heeft u veel minder kans op schoorsteenbranden.
  • U bent bij eventuele brand altijd goed verzekerd als u kiest voor regelmatig onderhoud van uw schoorsteen. U krijgt van de schoorsteenveger bij onderhoud een attest, als bewijs voor de verzekering.
  • Het laten vegen van de schoorsteen zorgt voor een perfecte afvoer van rook uit uw woning. Dit is met name verstandig wanneer u een open haard of houtkachels gebruikt om thuis te stoken. Door de schoorsteen te vegen wordt CO2 beter afgevoerd uit de woning en neemt het levensklimaat in huis toe, omdat er meer zuurstof in huis komt door verbeterde ventilatie.
  • Schoorstenen zijn feitelijk de longen van uw woning. Een verstopte schoorsteen kan dan ook tot levensgevaarlijke situaties leiden. Denk bijvoorbeeld aan koolmonoxidevergiftiging of een verminderd zuurstofgehalte in de woning. Dat zijn situaties die iedereen natuurlijk koste wat kost wil vermijden. Door regelmatig de schoorsteen schoon te laten maken, neemt de kans op dit soort ellende sterk af.
  • Wie regelmatig zijn schoorsteen laat vegen, gaat besparen op de energierekening.

Hoe gaat schoorsteenvegen in zijn werk?

Tegenwoordig is het vak van schoorsteenveger een modern beroep. Het schoorsteenvegen in Oostende wordt uitgevoerd door professionals, die gebruik maken van de nieuwste apparatuur en technieken. Op die manier wordt uw schoorsteen effectief en grondig gereinigd. Zo kunt u er weer een tijd tegenaan, met de zekerheid dat uw schoorsteen schoon en veilig is. Nodeloos te zeggen dat dat een stuk veiliger en prettiger voelt.

Contacteer nu een ervaren schoorsteenveger in Oostende

Kies ook voor het veilige gevoel en het gemak van een schoorsteenveger in Oostende. Neem nu contact op met ons bedrijf, dan komen we snel bij u langs om uw schoorsteen schoon te maken en afspraken vast te leggen voor periodiek onderhoud.